Cursussen & opleidingen

Tekeninglezen Werktuigbouwkunde
6 avonden of 6 dagdelen

Basis kennis: Hoe werkt een tekening (Amerikaans/Europees). Je leert  een tekening maken met de Amerikaanse projectiemethode.
Doel: waar staan aanzichten en maten. Hoe werkt een stuklijst.
Voor wie: medewerkers in de productie / werkvoorbereiding / verkoop die een verantwoordelijkheid dragen voor de kwaliteit.
Geschikt voor: iedereen geen vooropleiding nodig.

Kom met ons in contact

Laat je gegevens achter om in contact met ons te komen.

    Basisvaardigheden metaal
    8 dagdelen of avonden

    Je gaat aan de slag met aftekenen/boren/tappen (hand tap en machinetap) / buigen/zetten (hand en machinaal) / zagen (hand en machinaal) / Slijpen en knippen. Je leert tijdens het maken van opdrachten de valkuilen die je niet ziet.
    Geschikt voor: iedereen geen vooropleiding nodig
    Afsluiting mogelijk met een certificaat SVA 1 (Scholing voor arbeid).

    Kennismaken met Lassen
    3 dagdelen of avonden

    We gaan direct de werkplaats in en laten je ondervinden het verschil in diverse lasprocessen. TIG lassen / MAG lassen / MIG lassen / BMBE lassen /  wat houd dit in. Is het wel geschikt voor wat ik wil worden  of doen. En welke opleidingen zijn daarvoor nodig en moet ik wel een opleiding volgen.
    Na twee dagdelen heb je de mogelijkheid om jezelf nog verder te verbeteren in het lasproces naar keuze.

    Geschikt voor: iedereen geen vooropleiding nodig

    Lasdiploma ? maatwerk traject even berichtje sturen.

    Techniek in het basisonderwijs
    2 dagdelen of avonden

    Je bent als docent verantwoordelijk dat het vak techniek in je lespakket is opgenomen. Technieklokalen zijn een welkome afwisseling op deze verplichting. Echter hier leren leerlingen niet zelfstandig zich te ontwikkelen en samen te werken, hier wordt een leuk werkstukje prefab in elkaar gezet. Niet dat het niet leuk is ,maar het zou Beter zijn als andere aspecten aangesproken worden. Zoals creativiteit, oplossingsgericht denken en samenwerken. Dat is zeer goed in de klas mogelijk waar leerlingen samen bezig gaan met een project. Dit project kan dan ook aansluiten bij lessen van aardrijkskunde /biologie/muziek of geschiedenis. Wij geven u de handvatten om techniek in de klas vorm te geven samen met eventuele vrijwilligers. Verder gaan we aan de slag met de hulpmiddelen om je techniekles tot een succes te volbrengen met daar bij de Do’s en Don’ts.

    Geschikt voor: Onderwijzend personeel samen met Vrijwilligers die op school assisteren.